Medegefinancierd door de Europese Unie
De Europese Unie steunt campagnes
voor de promotie van
hoogwaardige landbouwproducten

Brood-aardappel rösti in muffinvorm

4 personen

Bereiding

Schil de aardappels en kook deze 6 tot 8 minuten. Giet af en laat de aardappels afkoelen. Pel de uien en snijd ze zeer fijn, of hak ze in een keukenmachine. Rasp nu de aardappel, snijd het brood, met korst, in kleine blokjes en voeg deze bij de aardappel-ui rasp. Meng hier de eieren en geraspte kaas door. Breng op smaak met wat peper en zout.

Vet muffinvormpjes in met een beetje boter of olijfolie en vul de vormpjes met de rösti, druk het goed in de vorm. Verwarm de oven op 160 ºC. Bak de rösti in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Lekker als bijgerecht of als eenvoudig hoofdgerecht met rucola en geitenkaas.