Medegefinancierd door de Europese Unie
De Europese Unie steunt campagnes
voor de promotie van
hoogwaardige landbouwproducten

Broodtaart met winterse groenten

4 personen

Bereiding

Meng de margarine met de kerriepoeder. Verwarm 2 eetlepels van dit mengsel in een pan en schep de ui, wortel, pastinaak en spruitjes erdoor. Bak de groenten 5 minuten. Voeg 50 ml water toe en smoor ze afgedekt in 8 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 200 C. Schep de appel en rookworst erdoor en breng het mengsel op smaak met een beetje zout. Verdeel het groentemengsel in een ingevette lage of ronde ovenschaal. Snijd de korstjes van het brood en rol de sneetjes met een deegroller iets uit. Bedek de groenten met het brood, de sneetjes mogen elkaar iets overlappen. Bestrijk de brooddeksel met de rest van het margarinemengsel. Strooi de amandelen erover. Schuif de schaal onder het midden van de oven en bak de taart in 25 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten wachten