CAMPAGNE GEFINANCIERD MET STEUN VAN DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Bruschette met tzatziki en gegrilde kip

4 personen

HomeInspiratieGevogelteRecept bruschette met tzatziki en gegrilde kip

Bereiding

Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in kleine blokjes en schep ze in een zeef om met wat zout. Laat de komkommer zo een half uur uitlekken. Dep de komkommerblokjes droog met keukenpapier en meng ze in een kom met de yoghurt, knoflook, munt en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. De tzatziki wordt lekkerder als je de saus minstens 4 uur laat staan.

Meng in een kom het citroensap met 2 eetlepels olijfolie, komijn, chilipeper en zwarte peper naar smaak. Schep de kipreepjes erdoor en laat ze 15 minuten marineren. Snijd de ciabattabroodjes overlangs open en rooster de snijvlakken in een grillpan mooi bruin. Bak de kipreepjes in een koekenpan zonder extra olie in 4-5 minuten bruin en gaar, schep ze steeds om.

Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Bestrijk de ciabattabruschette royaal met tzatziki en verdeel er wat veldsla over. Schep de kipreepjes erop en garneer met de tomaatreepjes.

Bereidingstijd: 25 minuten + 4 uur wachten.

IngredientsTitle

4 ciabattabroodjes met olijven
1 komkommer
150 g Griekse yoghurt
1 teen knoflook, geperst
2 eetlepels verse munt of dille, fijngehakt
4 eetlepels olijfolie
versgemalen peper
zout
1 eetlepel citroensap
1 volle theelepel gemalen komijn
chilipeper uit een molentje
400 g kipfilet, in reepjes
1 tomaat
50 g veldsla

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)390
  • Koolhydraten (gram)27
  • Voedingsvezel (gram)3
  • Vetten (gram)18
  • Waarvan verzadigd5
  • Eiwitten (gram)30