Medegefinancierd door de Europese Unie
De Europese Unie steunt campagnes
voor de promotie van
hoogwaardige landbouwproducten

3x lekkere aperitiefrecepten met brood

Wij hebben drie lekkere aperitiefrecepten met brood voor je verzameld. Dus nodig je familie of vrienden uit en aanvallen maar!

1. Broodje chorizo-zalm 

Snijd de zalm in reepjes of blokjes. Marineer de zalm in de olijfolie met de viskruiden. Snijd de venkel in dunne reepjes, en snij de chorizo in halve plakjes. Snijd partjes van de tomaatjes. Roerbak de vis in eigen marinade en voeg vrijwel direct de venkel toe.

Roerbak kort mee en voeg nu de chorizo, olijven en tomaten toe. Draai het vuur laag en laat de zalm verder garen. Beleg het brood met de spinazieblaadjes, en leg de roergebakken zalm er op. Garneer met dille of venkelloof.

Je vindt het hele recept hier.

 

2. Crostini met rauwe ham en gemarineerde peer

Schil de peer en snijd hem in 12 partjes. Breng in een pan de sherry met de sinaasappelschil en gembersiroop aan de kook en laat hierin de peer ca. 5 minuten zachtjes sudderen. Laat de peer in het vocht afkoelen. Snijd het stokbrood schuin in 12 plakjes, bestrijk ze aan beide kanten met basilicumolie en rooster ze mooi bruin in een hete grillpan of onder een heet grillelement in de oven. Beleg de crostini losjes met plakjes ham en daarop een partje peer. Garneer met basilicum.

Je vindt het hele recept hier.

3. Stokbrood met pesto en geitenkaas

Meng de pesto door de zachte boter. Snijd het stokbrood in plakken. Bestrijk deze royaal met de pestoboter en leg er een plakje geitenkaas op. Druk de sneetjes stokbrood weer tegen elkaar aan, tot ze samen weer een brood vormen. Verpak het stokbrood in aluminiumfolie en leg het op het rooster van de barbecue (of in de oven). Keer het regelmatig. Het aluminiumfolie zorgt ervoor dat het brood niet aanbrandt.

Je vindt het hele recept hier.