Symposium Vezels en Volle granen

Op 15 november vond het symposium Vezels en Volle granen plaats. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het verslag!

Koolhydraten

De Hoge Gezondheidsraad heeft bepaald dat onze voeding minimaal 55 energieprocent koolhydraten moet bevatten. Lees meer over koolhydraten en gezondheid!

Meer vezels?

Op dit moment consumeert bijna de gehele Belgische bevolking te weinig vezels. Brood is echter een goede bron van met name onoplosbare voedingsvezel. 

Dé kennisbank over brood en gezondheid voor professionals

Brood, het lijkt zo gewoon. Maar er valt veel over te vertellen en veel over te vragen. Speciaal voor professionals die beroepsmatig adviezen geven over voeding en gezondheid is dit deel van broodengezondheid.be ingericht. 

U vindt hier meer informatie over welke ingrediënten in brood zitten, wat precies volkoren is en hoe brood in een gezond voedingspatroon past. Heeft u vragen naar aanleiding van uw bezoek en de informatie op de site? Onze voedingskundigen zitten voor u klaar. 

 • Waarom eten we weer bruin brood?

  - Wist je dat in de eerste helft van de vorige eeuw wit brood als statussymbool werd gezien. Waarom zijn we daarna weer bruin brood gaan eten? Prof. Peter Scholliers (VUB) geeft antwoord op die vraag bij de Universiteit van Vlaanderen.

 • Wetenschap: Brood, vis, peulvruchten en noten zijn goed voor de darm

  - Het eten van producten als brood, vis, peulvruchten en noten heeft een positief effect op je darmflora, is de conclusie van een nieuwe studie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Zo blijkt uit een recent persbericht “Plantaardig en mediterraan dieet goed voor je darmflora”.

 • Tijd voor een 'Vezels en Volle granen'-update? Schrijf u in voor het Voedings- en Gezondheidscongres!

  - Het symposium vezels en volle granen op vrijdag 15 november is onderdeel van het 22e Voedings- en Gezondheidscongres. Vooraanstaande sprekers zullen de meest recente wetenschappelijke bevindingen delen en de praktische toepassingen toelichten.

 • 4th International Conference Quality of Grain, Flour and Bread

  - The 4th International Conference Quality of Grain, Flour and Bread will take place from 25-27 November 2019 in Moscow at the International Industrial Academy.

 • Slotdag Alterbake

  - De slotdag van het onderzoeksproject Alterbake vindt op woensdag 11 september plaats. Dit project heeft de afgelopen 2 jaar de toepassingsmogelijkheden van alternatieve granen in de ontwikkeling van innovatieve bakkerijproducten onderzocht. Alterbake is een samenwerking tussen Universiteit Gent en Hogeschool Gent.