Campagne gefinancierd met steun van de Europese Unie
De Europese Unie steunt campagnes
voor de promotie van
hoogwaardige landbouwproducten

Het Bakkerijmuseum viert het Bruegeljaar

Het Bakkerijmuseum in Veurne viert het Bruegeljaar! Op zondag 28 april 2019 nodigt het museum je uit om Bruegeliaanse lekkernijen te proeven en de eetcultuur van de 16de eeuw te ontdekken.

Op Erfgoeddag organiseert het museum verschillende activiteiten, waaronder:

Een Bruegelmarkt

Tijdens deze markt demonstreren bakkers de bereiding van brood en gebak uit de 16de eeuw. Daarnaast kun je heerlijke krakelingen, pistolets, wafels op openvuur en nog vele andere Breugeliaanse lekkernijen proeven. Bovendien worden er oer-Vlaamse volksspelen georganiseerd!

Met Breugel aan tafel; microrondleidingen

Ooit eens gehoord van bierwafels, krakelingen en vollaards? Kom meer te weten over deze en andere producten uit de 16de eeuw tijdens een microrondleiding in het museum. De enthousiaste gidsen vertellen je alles over de eetcultuur ten tijde van Bruegel. En dit alles in 30 minuten!

Desemdeelbeurs

Desem is tegenwoordig erg populair, maar eigenlijk is het al een eeuwenoud product. Tijdens de erfgoeddag krijgt iedereen de mogelijkheid om een zuurdesem te starten of om een bestaande desem te delen of te ruilen onder leiding van een expert.

Meer informatie over de activiteiten vind je hier. Benieuwd wat het bakkerijmuseum nog meer voor leuke activiteiten heeft? Neem eens een kijkje op de website!

Trefwoorden