MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Wat zijn broodverbeteraars?

Broodverbeteraars zijn volkomen veilige toevoegingen die goedgekeurd zijn door autoriteiten op het gebied van voedselveiligheid. Ze kunnen de voedingswaarde van brood verbeteren omdat door het gebruik van broodverbeteraars minder zout en vet nodig is.

Al van het prille begin in de geschiedenis van het brood wordt de kwaliteit beïnvloed door verschillende factoren, zoals het type en de oorsprong van de bloem en de weersomstandigheden. Dat betekent dat er met dezelfde mix van ingrediënten de ene dag een uitstekend brood geproduceerd wordt, maar dat het de volgende dag minder geslaagd kan zijn.

De broodverbeteraar is een essentieel ingrediënt dat al vele jaren gebruikt wordt en bakkers helpt brood te maken van een constante topkwaliteit. Dankzij broodverbeteraars leveren bakkers een uitstekende kwaliteit, smaak en textuur af. Broodverbeteraars zorgen er ook voor dat het brood langer vers blijft, iets wat consumenten steeds meer appreciëren.

Delen via